Plavuše Provalile Kako Se Pravi Mašna Od Kose

plavusa November 12, 2012 0
Plavuše Provalile Kako Se Pravi Mašna Od Kose

Mi plavuše važimo za one koje večito kasno pale, za one koje intelektualne razgovore kontaju tek kad potraže objašnjenje za par reči kod čika Google-a, a vic nikad i ne skontamo ali se za svaki slatko nasmejemo :) Zato se i našalismo ovim naslovom, mada nam uistinu nije trebalo mnogo da provalimo kako se pravi mašna od kose, pametne smo mi kad su frizeraj i šminkeraj u pitanju. A kad smo već otkrile, red je da sa vama podelimo iskustvo.

Ima po netu dosta klipova sa uputstvom o tome kako se pravi mašna od kose, ali da vi ne biste gubile vreme kopajući po tim klipovima koji dugo traju samo zato što pojedine lepotice vole da se snime iz raznih uglova i da sa kamerom popričaju k’o sa najboljom prijateljicom, mi smo rešile da vam pokažemo postupak izrade mašne u pet koraka.

Očešljajte se, pripremite gumicu za kosu, ukosnice, po mogućstvu dva ogledala da lepo vidite kako izgleda zadnja strana, mada će od pomoći biti i mama, drugarica ili kamera na mobilnom telefonu,  pa da krenemo:

1. Podignite kosu ka vrhu glave, vežite je što tanjom gumicom i zategnite gumicu koliko god možete;

2. Prilikom zadnjeg uvijanja gumice, krajeve kose ( desetak centimetara ) ostavite da vire ka licu;

3. Ostatak kose oblikujte u (nazovimo je) punđu kao na slici br.3 koja će zavisno od dužine kose biti manja ili veća kao i krajevi koji vire ka licu;

4. Punđu podelite na dva ravnomerna dela;

5. Krajeve koje ste ostavile preklopite između dva dela punđe i sa donje strane stavite jednu jaču ukosnicu da drži krajeve zategnuto. Potrudite se da same vrhove podvijete ispod mašne tako da se ne vide.

Kako se pravi masna od kose

Ako imate gustu, dugaaaaaaaaačku i tešku kosu, možda će vam trebati koja ukosnica više ili će vam biti neophodno malo laka za kosu da bi mašna od kose dobro i duže stajala. Mašna koju vidite na slici pravljena je od kose koja desetak centimetara prelazi preko ramena, dakle kažimo ga srednje dužine. Ako dužina vaše kose ne prelazi visinu ramena, možda ćete uspeti da napravite manju mašnicu od jednog dela kose.

Problematično je da napravite mašnu i ako imate kosu srednje dužine ali je šišana stepenasto pa su neki pramenovi dosta kraći od drugih jer se tada može desiti da izuzetno kratki pramenovi izvire iz mašne i pokvare vam trud. No, ne očajavajte, ako vam se ideja dopada, a ne možete da napravite veliku mašnu, pokušajte da napravite manju od jednog dela svoje kose ili krajeve koji vire prilepite voskom ili gelom za ostatak kose.

Eto mi vam otkrismo tajnu kako se pravi mašna od kose u kosi :) Naravno, uvek možete da kupite umetak, a hvala bogu i umetnih mašni po tezgama ima, ali ako odlučite da napravite jednu nadamo se da smo vam bile od pomoći.

Leave A Response »